Lekkende Dakgoot

Een lekkende dakgoot is erg vervelend en kan waterschade of gevaar voor de leefomgeving veroorzaken. Een reparatie van een dakgoot moet snel ingepland worden om erger te voorkomen. Naast het lekken, kan een dakgoot ook scheef gaan hangen of losraken van de gevel.

Een strakke en glanzende zinken dakgoot, nauwkeurig gemonteerd langs de rand van een dak, ontworpen voor efficiënte afvoer van regenwater en toevoeging aan de esthetische uitstraling van het gebouw.

De gevolgen van een lekkende dakgoot

Een lekkende dakgoot kan leiden tot diverse problemen die uw woning of pand kunnen schaden. Het is belangrijk om deze problemen tijdig aan te pakken en de dakgoot te laten repareren of vervangen door Van Esveld Installatie.

Een lekkende dakgoot kan leiden tot wateroverlast, waarbij water langs de gevel of muren sijpelt. Dit kan resulteren in vochtproblemen, schimmelvorming en zelfs structurele schade aan uw woning. Daarnaast kunnen ook de fundering en het metselwerk worden aangetast door langdurige blootstelling aan water.

Het niet oplossen van een lekkende dakgoot kan ook leiden tot schade aan het houtwerk, zoals de dakconstructie, gevelbekleding en kozijnen. Houtrot kan zich verspreiden en kostbare reparaties vereisen.

Daarom is het essentieel om een lekkende dakgoot snel te laten verhelpen. Bij Van Esveld Installatie zorgen wij voor professionele reparatie of vervanging van uw dakgoten, met hoogwaardige materialen en vakmanschap. Hiermee voorkomen we verdere schade aan uw woning en zorgen we voor een duurzame oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons uw lekkende dakgoot verhelpen om verdere gevolgen te voorkomen.

Reparatie van dakgoot

Noodzaak van een dakgoot reparatie

  • Constructie schade aan huis: snel ingrijpen voorkomt structurele schade;
    Cosmetische schade aan huis: voorkom ernstige vochtplekken aan muren en plafond;
    Omgeving veiligheid: voorkom risico op afwaaiende of vallende delen.

Hoe verloopt een dakgoot reparatie?

Onderstaand enige handige weetjes:

  • Opsporen van de oorzaken van de dakgoot problemen;
  • Bespreken van de mogelijke oplossingen en het maken van keuze(s);
  • Uitvoeren van de gemaakte keuze(s) van de dakgoot reparatie;
  • Plaatsen van roosters om vervolgproblemen aan de dakgoot te voorkomen. De rooster zorgen ervoor dat bladeren de afvoer van regenwater niet blokkeren;
  • Uitleg voor eventueel benodigd onderhoud aan de dakgoot.

Neem contact op

SPOED? Bel onze nooddienst:​